Zitroneneis mit Himbeersauce

Zitroneneis mit Himbeersauce /
Inghetata de lamaie cu sos de zmeura
3 ungespritzte Zitronen, 3 Eigelb,
2 Eßl. weißer Rum,
100 g Zucker, 1/4 l Sahne
200g Himbeerpuerre oder Hagebuttenpuerre
2 Eßl. fluessiger Honig, 5 Eßl. Rotwein
Gelingt leicht
Die Zitronen warm waschen, abtrocknen, die Schale von 1 Zitrone abreiben. Die zweite Zitrone hauchduenn schaelen und die Schale in feine Streifen (Julienne) schneiden. Die Zitronen-Joulienne, in Folie verpackt, in den Kuehlschrank legen. Den Saft aller Zitronen auspressen. Die Eigelbe mit dem Rum und dem Zucker in heißen Wasserbad schaumig ruehren. Die Sahne steif schlagen. Die abgerieben Zitronenschale und den-saft unter die Eigelbcreme mischen und die Schlagsahne unterheben.
Die Creme in eine Metallschuessel fuellen, mit Alufolie abdecken und in 3 Stunden im Gefriergeraet fest werden lassen.
Das Eis stuendlich einmal durchruehren.
Das Fruchtpueree mit dem Honig und dem Rotwein unter Umruehren erhitzen.
Von der Eiscreme mit dem Eisportionierer Kugeln abstechen, diese in Dessertglaeser verteilen und mit der heißen Fruchtpueree ueberziehen. Die in Streifen geschnittene Zitronenschale ueber die Desserts streuen.

3 laemaei netratate-bio, 3 galbenusuri,
2 linguri cu rom alb-exemplu Bacardi,
100g Zahaer, 1/4 l frisca lichida,
200g piure de zmeura sau de macese,
2 linguri cu miere de albine lichida, 5 linguri cu vin rosu ( nu am pus)
Se prepara rapid, usor, o aroma….
Laemaeile se spala intr-un jet de apa calda si se razuieste coaja de la o laemaeie. Coaja de la a doua laemaeie se curata foarte subtire si se taie in fisii subtiri, lungi. Se inpacheteaza in folie de aluminiu si se da la rece.
Se stoarce zeama de la toate laemaeile.
Galbenusurile impreuna cu zaharul si romul se pun intr-un vas pe baie de abur. Romul nu se simte.
Atentie!-apa in vas nu are voie sa fiarba. Se amesteca totul la mixer, pina devine o textura cremoasa, spumoasa.
Frisca se bate teapan si se incorporeaza in crema de laemaeie.
In cazul in care aveti masina de inghetata se adauga in recipientul masinei si…mai departe stiti voi.
La mina.
Crema se umple intr-un vas de metal care se acopera cu folie de aluminiu si se da la congelator pentru circa 3 ore. Din ora in ora, se amesteca.
Eu mai aveam ceva din pulpa de zmeura de la tortul-Vis de vara cu zmeura si ciocolata- AICI– si am folosit ca sos.
Cine are poate face din pulpa de macese. Este delicioasa, dar nu am avut in casa.
Se amesteca pulpa de fructe cu mierea de albine si vinul rosu (eu nu am pus) si se incalzesc.
Inghetata se serveste cu sosul cald.
Spor la treaba!
O zi buna!
Cami

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